DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN 2.325,110,24%
BIST %
BITCOIN 23002172,02%
Adana
23°

KAPALI

05 06

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tasarruflu Alışveriş Nasıl Yapılır?

Tasarruflu Alışveriş Nasıl Yapılır?

ABONE OL
9 Şubat 2024 15:09
Tasarruflu Alışveriş Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsanların yiyecek ve ev eşyalarından tasarruf etmeye çalışmasının bir yolu, bu eşyaları büyük boyutlarda alarak indirimli fiyatlardan yararlanmaktır fakat bu yöntem her şeyde işe yaramaz.

Toplu alımlarda yanlış şeyleri almak, elinizde bozulan ürünler ve boşa ödenen ücretler olarak size yansıyabilir. Neleri büyük miktarlarda alıp depolayabileceğiniz, neleri daha taze olarak almanız gerektiğinden bahsedelim.

1- Tuvalet kâğıdı: Toplu olarak tuvalet kağıdı satın almak, bir seferde birkaç rulo satın alma maliyetinin yüzde 50’sine kadar tasarruf etmenizi sağlayabilir. Eğer saklama alanınız varsa, asla bozulmayacak ve daima ihtiyacınız olacak bu ürüne yatırım yapabilirsiniz.

2- Evcil hayvan maması: Eğer bir evcil hayvanınız varsa, daima ihtiyaç listenizde olacak olan mamayı stoklamayı düşünebilirsiniz.

3- Saklama gereçleri: Yiyecekleri toplu olarak satın aldığınızda, içinde saklamak için bir şeye ihtiyacınız olacak. Bu yüzden depo alışveriş listenize alüminyum folyo, buzdolabı poşetleri gibi ürünleri ekleyebilirsiniz.

Tasarruflu Alışveriş İçin İpuçları

4- Bebek bezi: Her gün bir sürü bez kullanan bebeğiniz için, bedeninin değişmeyeceği bir süre için yeterli olan bezi tek seferde alırsanız pişman olmazsınız.

5- Yağ: Neredeyse her yemekte yağ kullanıldığını düşünülürse, mutfakta yağ ihtiyacının sonu gelmeyecektir.

6- Konserve ürünler: Son kullanma tarihi uzak olan konserve ürünler her zaman akıllıca bir toplu alımdır.

7- Ped: Eğer adet döneminizde hijyenik ped kullanıyorsanız, daha ekonomik olması için toplu alım yapmayı düşünebilirsiniz.

8- Ağız hijyen ürünleri: Her üç ayda bir diş fırçası değiştirdiğiniz ve her gün diş macunu gibi ürünleri kullandığınız düşünülürse, bozulmayacak olan bu ürünleri toplu almak avantajlı olabilir.

Tasarruflu Alışveriş İçin İpuçları

9- Temizlik ürünleri: Sık kullandığınız temizlik ürünlerini bozulma ihtimali olmadığı için büyük boylarda almayı düşünebilirsiniz.

10- Baklagiller ve makarna: Kuru fasulye, nohut ve makarna gibi ürünler, uzun süre dayanmaları ve nispeten az yer kaplamaları nedeniyle kiler için harikadır. Kuru makarna, kapalı bir kapta iki yıla kadar iyi kalırken, kuru fasulye yaklaşık bir yıl dayanır.

11- Sabun ve şampuan: Eğer sürekli marka değiştirmiyorsanız bu ürünleri toplu almak hem ansızın ortada kalmanızı hem de daha tasarruflu bir alışveriş yapmanızı sağlar.

Haber: Bülten

Öğrenci Yurdunda Kolay Yaşamanın 4 Maddesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.