DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN 2.294,210,75%
BIST %
BITCOIN 22872210,83%
Adana
23°

AÇIK

19 03

AKŞAM'A KALAN SÜRE

“Soruları yapay zeka ile üreteceğiz “

“Soruları yapay zeka ile üreteceğiz “

ABONE OL
13 Şubat 2024 18:00
“Soruları yapay zeka ile üreteceğiz “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy “Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak” dedi.

13 Şubat 2024, 11:14 yayınlandı

featured

ÖSYM: “Soruları yapay zeka ile üreteceğiz “

Genel İstişare ve Eğitim toplantısına katılan ÖSYM Başkanı  Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeni projelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Ersoy, uyguladıkları sınavlarda sahanın durumunu en iyi bilen koordinatörlerden aldıkları bildirimler ve raporlar doğrultusunda ihtiyaçları daha sağlıklı ve verimli şekilde belirleme imkanı bulduklarını anlattı.

“Yapay zeka ile soru üreteceğiz”

Yapay zekanın kurum içinde kullanımına değinen Ersoy, Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız” dedi.

ÖSYM: “Soruları yapay zeka ile üreteceğiz “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.