DOLAR %
EURO %
STERLIN %
ALTIN 2.324,900,26%
BIST %
BITCOIN 22912792,20%
Adana
23°

KAPALI

05 06

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan: Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum

Erdoğan: Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum

ABONE OL
19 Şubat 2024 13:14
Erdoğan: Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan: Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum

ANKARA – BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan gündeme dair şu ifadeleri kullandı:

“(Danıştayın FETÖ’den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararı) Danıştayın bu kararına sessiz kalmamız mümkün değil. “Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Anayasa Mahkemesinin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor.

Artık küresel sistemin yeni katliamların önünü açan çarpık yapısı değiştirilmeli ve etkin denetim mekanizmaları kurulmalıdır.

FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz devam ediyor. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye’ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz.

Erdoğan’dan Filistin ve İsrail mesajı

Gazze’deki katliamın durdurulmasını, Filistin davasının kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşmasını teminen Mısır ile iş birliğimizi artırma niyetindeyiz. İsrail, Filistin halkının en temel haklarını ve 1967 sınırlarında bir Filistin Devleti’nin kuruluşunu kabul etmeden barış olmaz.

Rusya-Ukrayna Tarafları Türkiye’de birden fazla kez buluşturduk. Yine yapabilir dış etkiden arındırılmış süreç yönetimiyle barışın kapısını aralayabiliriz.

‘Konu bekamız ve milli güvenliğimiz ise her türlü adımı atarız’

KYB’nin Süleymaniye’de terör örgütüne desteği, Konu bekamız ve millî güvenliğimiz ise müsamaha kapılarını sonuna kadar kapatır, gereği neyse yaparız. Özellikle sınırlarımızın dibinde bir teröristan kurulmasına müsaade edilmedikten sonra, biz bu bölgede her türlü adımı komşularımızla beraber atarız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesine de değindi

Erdoğan: “Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Sisi’nin daveti üzerine yaptığımız bu ziyaretimiz de oldukça samimi, verimli ve başarılı geçti

‘Yeni bir İpekyolu haline gelecek bölge’

Kalkınma Yolu Projesi Konunun baş aktörleri Türkiye, BAE ve Irak. Bu yol, bölgemizin yeni bir İpekyolu haline gelecek, bölgesel barışa da hizmet edecek.

Türkiye-ABD ilişkileri Üzerinde uzlaştığımız konuların sayısı artıyor diyebiliriz. Şu anda olumsuz bir gidiş yok, tam aksine olumlu bir gelişme var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.